Mina tjänster

Jag hjälper er med både gamla och nya
möbler som till exempel fåtöljer, stolar och soffor.
Jag erbjuder också företag
möbelrenovering och möbelomklädnad.

ralph-lauren-logo-tyger-tapetserare-helsingborg-maria-lundquist

Möbler

Med omsorg och varsam hand får dina möbler ett nytt, spännande liv där ny eller förbättrad stoppning och tyg kan ge dig glädje i många år framöver. Jag utför omklädsel på allt från stolar till fåtöljer, soffor, sänggavlar och pallar. Allt från uppbyggnad av äldre stoppningsmöbler och moderna möbler till enklare byten av stolsitsar.

Jag arbetar också med moderna uppdrag inom offentliga miljöer. Vissa miljöer har behov av och ställer särskilda krav på till exempel slitstyrka och brandsäkerhet.

Här kan du få rekommendationer, val och råd om hur du får rätt tyg och ett hållbart resultat.

Tyger

Ofta är det just valet av textilier som får allt att falla på plats! Tyget kan ge en möbel det rätta uttrycket eller knyta samman ett inredningsprojekt. Hos mig finns klassikerna som alltid efterfrågas år efter år, till nya trendiga material, tyger, färger och mönster. Fransar och band i olika utföranden, tyger för utomhusbruk som tål tuffa tag och som är både praktiska och snygga hittar du också här.

Bland mina tyger hittar du kända märken som Designers Guild, Ralph Lauren, Linwood, Harlequin, Trapiche, Clarke & Clarke, Heco, Saum & Viebahn, Lauritzon, Nevotex och många fler.

Utöver tyger kan jag erbjuda fårskinn för att frigöra skönheten i din möbel och som även passar bra till flera möbelklassiker.

Om du vill prova på själv så finns allt tapetserarmaterial hos mig att köpa. Sadelgjord, kroll, tagel, vadd, skum, vävar, möbelspik, klädda knappar och verktyg med mera.

Inredning

Jag kan hjälpa dig med

 • kuddar
 • överkast
 • sänggavlar
 • gardiner

Med kuddfodral och gardiner kan du snabbt och enkelt förändra intrycket i ett rum. Kuddfodralen kan bytas efter säsong, trender eller stil och skapar genast en stämning i rummet. Mixa och matcha som du vill, bara fantasin sätter gränser med måttanpassat tyg som du väljer.

Sätt stilen i sovrummet och skapa en extra mysig känsla med överkast och sänggavel. Ett snyggt överkast ger ett välstädat och harmoniskt intryck i hemmet med färg, form och vardagslyx. Vilken känsla vill du ha? Livligt, diskret, enkelt, lyxigt? Måttanpassade överkast både för enkel- och dubbelsäng.

Vid besiktning av din möbel får du personlig service och rådgivning för att hitta en bra lösning för just dig. Vi går igenom möbeln, tittar på tyger, räknar på arbetskostnad och tygåtgång så att jag kan ta fram en slutgiltig offert och tidsplan för arbetet. Därefter kan du välja att boka in jobbet.

Konsultation och kostnadsförslag

Vill du veta vad det skulle kosta att få din möbel omklädd?

Ta kontakt med mig via mail eller telefon. Som första steg kan du maila mig en bild med en kort beskrivning av möbeln, vad du önskar få gjort, omklädsel, helrenovering av möbeln eller kanske bara en lagning så kan jag ta fram ett preliminärt kostnadsförslag.

Om du väljer att gå vidare med din förfrågan

 • Boka tid för en konsultation och besiktning av möbeln. Konsultationen bjuder jag på!
 • Boka in jobbet
 • Tyg och material beställs
 • Faktura för tyg mailas till dig för betalning, fem dagar netto
 • Jag kontaktar dig för inlämning av möbeln
 • Jobb utförs
 • Hämtning och slutbetalning
Rulla till toppen